detector.media
21.04.2021 12:49
СБУ затримала автобуси із «тітушками» на Харківщині: хотіли дестабілізувати ситуацію і створити «картинку для росЗМІ»
СБУ затримала автобуси із «тітушками» на Харківщині: хотіли дестабілізувати ситуацію і створити «картинку для росЗМІ»
СБУ заявила, що «тітушки» були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій.

СБУ заявила, що під час спецоперації у Харківській області затримала автобуси з «тітушками», які хотіли дестабілізувати ситуацію і створити «картинку для росЗМІ». Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Автобуси з «тітушками» були затримані на під'їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі затримані є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області. Загалом, було затримано 60 осіб.

«За наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради», – повідомили у СБУ.

Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України.

19 квітня СБУ повідомила, що проводить масштабні багатоетапні антитерористичні навчання у більшості областей України. Навчання проводитимуться на тлі стягування Росією своїх військ до кордонів України та загрозливої риторики російських керманичів щодо «захисту російськомовних» в Україні.

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли українських позицій підконтрольні Кремлю бойовики, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидає такі припущення. Про ескалацію на Донбасі вже заявив і президент Володимир Зеленський, а президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським лідером запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

20 квітня президент Зеленський запропонував президентові РФ Володимиру Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна».

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

За даними джерел WSJ, наразі біля кордонів України розміщено близько 80 тисяч російських військовослужбовців.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY