detector.media
20.04.2021 17:10
У Криму «суд» оштрафував головреда кримськотатарського видання Qırım за згадку Меджлісу
У Криму «суд» оштрафував головреда кримськотатарського видання Qırım за згадку Меджлісу
Захист Бекіра Мамутова буде оскаржувати таке рішення «суду».

В окупованому Криму «мировий суд Київського району Сімферополя» оштрафував головреда кримськотатарського видання Qırım Бекіра Мамутова за згадку Меджлісу. Про це повідомляє видання «Грати».

Так званий «суд» визнав Мамутова винним в адміністративному правопорушенні через цитування доповіді Генсека ООН Антоніу Гуттеріша, де згадувався Меджліс кримськотатарського народу. У публікації не було позначки, що Меджліс заборонено в Росії.

Суд призначив Мамутову штраф у 4 тисячі рублів (1470 гривень).

«Верховний суд Криму» заборонив діяльність Меджлісу 26 квітня 2016 року. Крім того, Росія віднесла Меджліс кримськотатарського народу до числа «екстремістських організацій». Відповідно до російського законодавства, при будь-якій згадці Меджлісу в ЗМІ необхідно про це вказувати.

У суді Мамутов наполягав, що ці «правила» не поширюються на передрук матеріалів з інших ЗМІ або відомчих офіційних сайтів – відповідне положення є в російському законодавстві. Захист Мамутова буде оскаржувати таке рішення «суду».

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. Верховна Рада офіційною датою початку окупації Криму військами РФ встановила 20 лютого 2014 року. 26 лютого 2021 року Україна відзначила день Кримського спротиву російській окупації. На півострові тривають репресії проти проукраїнських активістів та незалежних журналістів.

Фото: Крим.Реалії/Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY