detector.media
20.04.2021 16:04
5,5 млн грн на місяць можуть вирішити проблему з доступом до українських каналів на тимчасово окупованих територіях, – Фаєнгольд
5,5 млн грн на місяць можуть вирішити проблему з доступом до  українських каналів на тимчасово окупованих територіях, – Фаєнгольд
Для того, щоб вирішити питання з доставкою українського контенту до мешканців тимчасово окупованих територій, керівник дивізіону «PayTV&Digital» StarLightMedia Микола Фаєнгольд вважає за доцільне запустити пакет українських супутникових мовників на окремому транспондері (приймально-передавальний пристрій).

Про це він розказав в інтерв’ю «Детектор медіа».

«Можна взяти міжнародні версії каналів медіагруп та інших мовників і зібрати їх на окремому транспондері. Вони будуть у доступній якості, яку підтримуватиме їх приймач. І було б дуже добре, якби держава взяла в цьому участь і запустила нові канали», – сказав він.

За його словами, на одному транспондері можна розмістити близько 12 каналів. Взагалом на реалізацію цього проєкту має вистачити 200 тисяч доларів на місяць.

«Я гадаю, що 12 каналів на місяць коштували б 150 тисяч доларів. Також є затрати на підйом кожного каналу. Але тут може бути співпраця із супутниковим оператором. Наприклад, ми маємо свій аплінк і можемо піднімати канали на Amos. Якщо держава вибере цей супутник, то ми залюбки співпрацюватиме з державою. Також є державна компанія «Укркосмос». Тому, думаю, 200 тисяч доларів на місяць вистачило б на реалізацію цього проєкту разом з підняттям каналів на супутник. Виходить, що більше 5,5 млн грн на місяць вирішать проблему з доступом до тих відкритих каналів, які на думку держави мають бути доступні мешканцям тимчасово окупованих територій», – сказав він.

Нагадаємо, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк  запропонувала депутатам знайти кошти на створення державної ОТТ/IPTV платформи, яка б надавала послуги населенню тимчасово окупованих територій та прикордонних районах, які межують з Російською Федерацією.

А народний депутат Олександр Федієнко пропонує включити до складу «універсальної програмної послуги», як обов‘язкових для трансляції у зоні ООС, канали медіагруп. 

Фото: пресслужба StarLightMedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY