detector.media
20.04.2021 15:10
«Дом» ніхто не дивиться, потрібно включити канали медіагруп до універсальної програмної послуги у зоні ООС, – нардеп від «Слуги народу»
«Дом» ніхто не дивиться, потрібно включити канали медіагруп до універсальної програмної послуги у зоні ООС, – нардеп від «Слуги народу»
«Медіагрупи мають піти на зустріч і у розкодувати усе для показу у зоні ООС», – переконаний народний депутат (партія «Слуга народу») та заступник голови парламентського Комітету з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

Народний депутат Олександр Федієнко пропонує включити до складу «універсальної програмної послуги», як обов‘язкових для трансляції у зоні ООС, канали медіагруп. Про це він сказав 20 квітня під час пресконференції «Телебачення в системі інформаційної безпеки України: деолігархізація країни починається з деолігархізації медіа».

«Я був неодноразово у відрядженні в зоні проведення ООС, і мені було дуже прикро, що українське телебачення там не дивляться. Телеканал «Дом», при всі повазі до нього, ніхто не дивиться. Навіть у деяких українських окопах патріотично налаштовані військові дивляться російські серіали, бо це технічно просто», – сказав він.

Також він додав, що на окупованих територіях безкоштовну техніку і все налаштовують для того, щоб вони могли дивитись російські канали. Саме тому депутат переконаний, що українській державі також потрібна окрема програма для того, щоб населення мало доступ до українського контенту.

І, зокрема, він запропонував включити до складу «універсальної програмної послуги» у зоні ООС канали усіх медіагруп, щоб вони безкоштовно транслювались саме на цих територіях.

«Медіагрупи мають піти на зустріч і у розкодувати усе для показу у зоні ООС. Питання дотування та субвенцій відкрите. Його треба сісти та обговорити. Бо дійсно це бізнес. Але ми маємо війну. І усі сегменти мають захищати свою країну», – сказав він.

Нагадаємо, комітет гуманітарної та інформполітики провів 2 квітня 2021 року слухання щодо забезпечення стабільного мовлення на тимчасово окуповані та прикордонні території України.

Ілюстрація: Скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY