detector.media
20.04.2021 13:28
Україна двічі просила YouTube заблокувати сторінки «каналів Медведчука», але відповіді немає – Ткаченко
Україна двічі просила YouTube заблокувати сторінки «каналів Медведчука», але відповіді немає – Ткаченко
Наразі YouTube-канали заблокованих ресурсів транслюють етер «Першого незалежного».

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що Україна двічі безрезультатно зверталась до YouTube із проханням заблокувати сторінки «каналів Медведчука». Про це Ткаченко заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Звернення було, було і повторне звернення, тому що після цього були інші рішення щодо санкцій по Медведчуку. Відповіді поки не було», – сказав Ткаченко.

Наразі YouTube-канали заблокованих ресурсів транслюють етер «Першого незалежного». Цей канал був створений у лютому 2021 року командою співробітників холдингу Тараса Козака. З незрозумілих  причин «Перший незалежний» припинив мовлення на супутнику після години етеру.  

Офіційних коментарів влади щодо причин вимкнення досі немає. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував вимкнення каналу іронічно: «чи то технічна помилка, чи Божа кара». 

2 лютого 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру. 

Підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака та каналів стало розслідування спецслужб України, яким встановили, що схеми з поставками вугілля з окупованих районів Донецької та Луганської областей сприяють фінансуванню тероризму

Тарас Козак назвав дії РНБО незаконними, а рішення про санкції актом цензури. Козак оскаржив санкції у Верховному суді. 

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Cкріншот відео: 112 Украина/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY