detector.media
19.04.2021 19:20
Одеська організація НСЖУ виписала журналістські посвідчення стороннім особам
Одеська організація НСЖУ виписала журналістські посвідчення стороннім особам
Серед нових членів спілки виявились бізнесмени та проросійський активіст.

Одеська обласна організація Національної спілки журналістів України виписала посвідчення членів спілки стороннім особам. Відповідне відео опублікувано на фейсбук-сторінці видання «Херсонський вісник new».

На відео можна побачити, що підписані посвідчення лежать на столі голови Одеської організації НСЖУ Юрія Работіна. Зокрема, як пише ІМІ, журналісти зафільмували документи на ім'я:

Голова НСЖУ Сергій Томіленко у коментарях у фейсбуці повідомив, що питання видачі посвідчень бужде вивчено.

«Колеги, вступ до НСЖУ проходить через регіональні організації. Інформую, що через цю дискусію та обговорення обставини прийому та видачі посвідчень панові Текутєву будуть невідкладно вивчені. Будемо вдячні за надання фактажу, який допоможе в прийнятті рішень», – написав він.

Згідно з інформацією на сайті НСЖУ, її членами «можуть бути громадяни України та інших країн, які досягли 18 років та визнають Статут НСЖУ, Кодекс професійної журналістської етики, професійно займаються журналістикою не менше одного року, працюють на штатній або позаштатній основі у редакціях газет та журналів, телебачення та радіомовлення, інтернет-виданнях та інформаційних агентствах, у видавництвах та пресслужбах (у тому числі фотокореспонденти і художники засобів масової інформації) або є вільними журналістами; викладачі навчальних закладів та установ, що готують журналістські кадри; творчі працівники журналістських організацій, доробки яких заслуговують на увагу».

Статус журналіста дозволяє безперешкодно відвідувати приміщення органів влади та їхні заходи, збирати інформацію в районах, де запроваджено карантинні обмеження, перебувати на засіданнях виборчих комісій під час виборів, отримати право на травматичну зброю, а також передбачає інші додаткові права.

Раніше в НСЖУ пропонували блогерам отримати посвідчення журналіста.

Фото: скріншоти з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY