detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
19.04.2021 16:30
Усі сервісні бізнес-юніти продакшену StarLightMedia є рентабельними – топменеджер StarLight Production
Усі сервісні бізнес-юніти продакшену StarLightMedia є рентабельними – топменеджер StarLight Production
Усі бізнес-юніти інфраструктурно-сервісного кластера StarLight Production є рентабельними.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів директор із організаційного розвитку та операційної ефективності StarLight Production Віталій Гусєв.

«Якісь рентабельні більшою мірою, якісь меншою. Наприклад, є сервіс музичних редакторів: він може заробляти тільки на людях, тобто наданні послуг музичного оформлення контенту. А є сервіс стилю, який може заробляти не тільки на наданні послуг стилю, але і завдяки доступу до великих складів одягу і костюмів може успішно монетизувати цей ресурс на зовнішньому ринку. До слова, це вдало зіграло в період пандемії, коли виникла проблема з доставкою тканин і готових виробів, що підштовхнуло зростання попиту на оренду одягу», – сказав пан Гусєв.

Серед продакшен-сервісів інфраструктурно-сервісного кластера StarLight Production є досить великі напрямки. Наприклад, у StarLight Rental у залежності від сезонності і обсягів виробництва працюють від 150 до 200 чоловік. У StarLight Scenery – до 50 осіб. Разом із тим, є підрозділи, які хоч і не виділені в юрособи, але організаційно відокремлені і повноцінно відповідають за власну бізнес-успішність. Це кастинг, стиль, грим, музика, звук, художники-постановники, оператори, режисери монтажу. Всі вони працюють із фокусом на фінансовий результат своїх бізнес-юнітів.

«Ще кілька років тому ми мало чим відрізнялися від будь-якої іншої медіакомпанії з точки зору організації роботи великої частини нашого продакшена. Стиль, грим, кастинг і низка подібних підрозділів були звичайними відділами, які допомагали створювати телеконтент. Ми стикалися з відсутністю зв'язку між бюджетами та результатами роботи таких служб, процесною мотивацією команд та іншими проблемами. Для зміни ситуації півтора-два роки тому ми перейшли до більш інноваційному підходу – від логіки відділів до концепції внутрішніх бізнес-юнітів: зі своєю фінансовою звітністю, штатними розписами, документообігом та ін. І всі ці бізнес-юніти орієнтовані на продаж свого результату як усередині компанії, так і на зовнішній ринок», – пояснив Віталій Гусєв.

Нагадаємо, компанія StarLight Scenery – підрозділ StarLightMedia, який займається виробництвом реквізиту та декорацій – створила сайт «Дім реквізиту», де кожен може орендувати готовий реквізит. Також StarLight Production працює над концепцією подібного сайту для одягу, а також розробляє сайт для взаємодії з фрілансерами.

Фото: StarLight 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY