detector.media
Олександр Глущенко
19.04.2021 08:25
Критикуєш мера, Київраду чи забудовників? Отримуй бан!

В п`ятницю 16 квітня в обід соцмережа Facebook заблокувала мій профіль на 30 діб за коментар до мого ж власного поста про неможливість пожежному автомобілю проїхати вулицею Святошина в групі «Святошинський район. Громада». Вважаю блокування результатом роботи ботоферм, які обслуговують інтереси мера, мерії, КМДА та Київради.

Враховуючи той факт, що я є адміністратором даної спільноти, я з середини бачу динаміку скарг користувачів на повідомлення інших дописувачів, і ця динаміка майже нульова. Зате регулярно адміністрація спільноти отримує повідомлення від Facebook про видалення дописів користувачів самою мережею через скарги, і о диво, це дописи із критикою міської влади, деребану землі, бездумної забудови міста чи недолугої урбанізації. Тільки ця категорія дописів отримує претензії від Facebook.

Наразі ситуація із мережею Facebook в Україні напрочуд негативна, тому що якщо ти знаєш, як працюють алгоритми, то можеш використовувати їх у власних інтересах, влада ти, бізнес чи країна-агресор.

Також є ряд наболілих питань до Facebook та представника в Україні. Чи не здається вам, що у мережі Facebook напрочуд подвійні стандарти роботи алгоритмів? Коли ти жалієшся на дописи та рекламу із фальшивими грошима, піратством чи нелегальну торгівлю, то такі дописи чомусь не порушують правила спільноти. Якщо жалієшся на бота який використовується для дезінформації чи для участі в негативних репутаційних кампаніях, і до цього акаунту  прикручена рекламна кампанія  й витрачаються гроші на рекламу, то Facebook взагалі ніяк не реагує ні при десятках, ні при сотнях скарг. 

Дивною здається доброчинність всім та не для всіх.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY