detector.media
19.04.2021 08:25
«Дождь» переніс святкування дня народження через акцію на підтримку Навального
«Дождь» переніс святкування дня народження через акцію на підтримку Навального
Канал 21 квітня мав відсвяткувати 11 років з моменту запуску.

Російський телеканал «Дождь» переніс святкування свого дня народження через акцію на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Про це канал повідомив 18 квітня.

«Дождь» 21 квітня мав відсвяткувати 11 років з моменту запуску.

«21 квітня ми не можемо відзначати День Дожденія, тому що в цей день країна виходить на протести на підтримку голодуючого в таборі Олексія Навального. У цей же день Володимир Путін звернеться до Федеральних Зборів. Нам здається, що саме тому ви залишаєтеся з "Дождем" – ми ніколи не віддамо перевагу святу над важливим новинами», – повідомив канал.

Святкування перенесли на 27 квітня.

Нагадаємо, у  серпні 2020 року Навального отруїли бойовою нервово-паралітичною речовиною класу «Новачок». Його відправили на лікування до Німеччини, він пробув у комі 18 днів.

Політик повернувся в Росію 17 січня 2021 року. Вже в аеропорту його затримали у справі «Ів Роше» і заарештували на 30 діб, тому що він не відзначався у слідчих, як того вимагає умовний термін, в той час як був на лікуванні в Німеччині.

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін на реальний. З урахуванням домашнього арешту він має провести в колонії загального режиму 2 роки і 6,5 місяця. Навальний відбуває термін в Покрові Володимирської області РФ.

25 березня адвокат Навального розповіла, що у того погіршилося здоров'я –віднімається нога. До нього не допустили лікарів, яким він довіряє.

31 березня Олексій Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього перевіреного лікаря. Він скаржиться на болі в спині і нозі, оніміння частини ноги.

5 квітня Навальний повідомив, що у нього сильний кашель і висока температура 38,1, а трьох людей, з якими він контактував, госпіталізували з туберкульозом. Навального тимчасово перевели в медчастину.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY