detector.media
18.04.2021 17:33
«Радіо Свобода» зафіксувало на передовій обстріли позицій української армії з боку окупантів
«Радіо Свобода» зафіксувало на передовій обстріли позицій української армії з боку окупантів
На офіційному рівні Росія та бойовики, яких вона підтримує, стверджують, що обстріли на Донбасі нібито здійснюють Збройні сили України.

Кореспондент «Радіо Свобода» побував на позиціях українських військових неподалік Горлівки (Донецька область) та зафільмував обстріли з боку окупованих територій. Про це йдеться на сайті РС.

Ввечері 17 квітня та вночі на 18 квітня проти української армії використовувались гранатомети та стрілецька зброя.

На офіційному рівні Росія та бойовики, яких вона підтримує, стверджують, що обстріли на Донбасі нібито здійснюють Збройні сили України. Вони також розповсюджують фейки, що нібито Київ готує наступ.

В останні тижні збройні сили Росії нарощують війська поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також у окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань Росії.

У Міноборони України повідомили, що бойовики задля пропаганди вдають, що ремонтують бомбосховища та лікарні на Донбасі. Терористи розпочали пропагандистську кампанію задля створення оманливої «загрози» наступу України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових. В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team, концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

Головнокомандувач збройних сил України, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що Росія веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

За даними штабу ООС, днями куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію для дискредитації ЗСУ.

Фото: imi.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY