detector.media
18.04.2021 16:34
Журналісти Der Spiegel показали новий військовий табір, який РФ розгорнула в окупованому Криму
Журналісти Der Spiegel показали новий військовий табір, який РФ розгорнула в окупованому Криму
Його розгорнули між 15 березня (коли на території було порожньо) та 2 квітня (коли почали зʼявлятися техніка і надбудови).

Журналісти німецького видання Der Spiegel оприлюднили супутникові знімки російського військового табору в окупованому Криму з понад тисячою військових машин.

Його розгорнули між 15 березня (коли на території було порожньо) та 2 квітня (коли почали зʼявлятися техніка і надбудови).

Видання зазначає, що військовий табір знаходиться приблизно за 30 кілометрів від села Марфівка. Неподалік від основного табору розташований також додатковий – меншого розміру.

Розслідувачі Conflict Intelligence Team вважають, що на опублікованих Der Spiegel знімках показано табір, де знаходяться військові частини 58-ї армії, перекинуті з Північного Кавказу. Водночас на знімках табору не видно важкої техніки: наприклад, танків і самохідних артилерійських установок, які перекидали в Крим разом із частиною 58-ї армії. Тому розслідувачі припускають, що це не єдиний табір частин, перекинутих з Північного Кавказу.

В останні тижні збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також у окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ.

У Міноборони України повідомили, що бойовики задля пропаганди вдають, що ремонтують бомбосховища та лікарні на Донбасі. Терористи розпочали пропагандистську кампанію задля створення оманливої «загрози» наступу України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових. В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team, концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

Куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію для дискредитації ЗСУ.

Фото: spiegel.de

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY