detector.media
18.04.2021 15:55
Куратори псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» розгорнули чергову інформаційну кампанію для дискредитації української армії – штаб ООС
Куратори псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» розгорнули чергову інформаційну кампанію для дискредитації української армії – штаб ООС
Українська сторона прогнозує, що на фоні зростання кількості обстрілів зі сторони збройних формувань Росії із забороненого озброєння зросте також кількість інформаційних вкидів зі звинуваченнями в обстрілах з боку армії України.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК) проінформувала, що у березні – квітні поточного року куратори псевдореспублік «ДНР» та «ЛНР» розгорнули чергову інформаційну кампанію щодо дискредитації Збройних Сил України. Про це повідомила у Facebook пресслужба операції Об'єднаних сил.

«Метою кампанії є створення та поширення фейків про обстріли Збройними Силами України населених пунктів на тимчасово окупованій території. Зазначені інформаційні вкиди спрямовані на переконання місцевого населення у намірах української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Посиленням загальної картини підготовки до оборони слугують кадри, на яких укріплюють міські споруди мішками з піском в Донецьку та інших тимчасово окупованих містах», – йдеться в повідомленні.

В штабі ООС зазначили, що протягом 12–17 квітня окупанти сплановано провели низку вогневих провокацій із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння у напрямку населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка з Донецька. При цьому в ЗМІ окупованих територій поширили чергові фейки.

«14 квітня у так званих ЗМІ на тимчасово окупованих територіях поширювали черговий фейк про обстріл одного з районів цього міста, внаслідок чого, начебто, загинув мирний мешканець. Загибель мирних жителів в останній час є невід’ємним елементом пропагандистської компанії окупантів, яка продовжує курс на "демонізацію" Збройних Сил України. Традиційними пропагандистськими кліше також є обстріли релігійних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, вбивство дітей», – зазначено в повідомленні.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що на фоні зростання кількості обстрілів зі сторони збройних формувань Росії із забороненого озброєння зросте також кількість інформаційних вкидів зі звинуваченнями в обстрілах з боку ЗС України.

«Збройні Сили України безумовно дотримуються режиму припинення вогню. Усі заяви окупантів про ігнорування українською стороною координаційного механізму та досягнутих домовленостей не відповідають дійсності і спрямовані на свідоме загострення ситуації з боку проросійських найманців», – додали в штабі ООС.

Раніше в Міноборони України повідомили, що бойовики задля пропаганди вдають, що ремонтують бомбосховища та лікарні на Донбасі. Терористи розпочали пропагандистську кампанію задля створення оманливої «загрози» наступу України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових. В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY