detector.media
17.04.2021 16:30
Український фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» змагатиметься на фестивалі True/False в США
Український фільм «Цей дощ ніколи не скінчиться» змагатиметься на фестивалі True/False в США
True/False Film Fest відбирає фільми з творчою формою та інноваційною точкою зору на сучасність, здатні спровокувати дискусії навколо піднятої теми.

Документальний фільм української режисерки Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться» змагатиметься в конкурсі престижного кінофестивалю True/False в США. Про це повідомляється в пресрелізі, розповсюдженому творцями стрічки.

True/False Film Fest триватиме з 5 по 9 травня 2021 року. Фестиваль відноситься до категорії «oscar-qualifying». Тобто учасники його конкурсної програми потенційно можуть податися на премію Оскар» в категорії «документальне кіно». True/False відбирає фільми з творчою формою та інноваційною точкою зору на сучасність, здатні спровокувати дискусії навколо піднятої теми.

«Цей дощ ніколи не скінчиться» раніше був відомий професійній публіці під назвою «Поміж війн». Стрічка запрошує глядача доєднатися до потужної й візуально вражаючої подорожі 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному «циклі війна-мир». Андрій Сулейман разом із батьком переїхав із Сирії, але стикається із черговим військовим конфліктом уже в Україні, де він є волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, була профінансований Держкіно України, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute. Міжнародне просування фільму підтримано програмою proMOTION від Українського інституту.

Світова прем’єра стрічки «Цей дощ ніколи не скінчиться» відбулась на найбільшому міжнародному фестивалі документального кіно IDFA 19 листопада 2020 в Амстердамі. Там стрічка Аліни Горлової отримала нагороду «Найкращий повнометражний фільм» в секції «Перша Поява» IDFA.

22 листопада 2020 фільм отримав головну нагороду одного із найстаріших світових фестивалів Festival dei Popoli. А в березні 2021 року відбулась національна прем’єра в світовій конкурсній програмі Docudays UA. Стрічка «Цей дощ ніколи не скінчиться» отримала спеціальну правозахисну нагороду від незалежної платформи Current Time.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY