detector.media
16.04.2021 17:10
СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра інформації» терористичної «ДНР»
СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра інформації» терористичної «ДНР»
Зловмисник координував діяльність місцевих «засобів масової інформації», а також особисто готував і розповсюджував через інтернет дезінформацію та фейки про Україну.

СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра дезінформації» терористичної організації «ДНР», який відповідав за виготовлення та розповсюдження фейків про Україну. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники і слідчі СБ України встановили, що на посаді «заступника міністра інформації» квазідержавного утворення «ДНР» зловмисник координував діяльність місцевих «засобів масової інформації».

Ці псевдоЗМІ діяли на тимчасово окупованій території Донецької області і використовувалися російськими кураторами для організації та супроводження інформаційних операцій на шкоду інтересам України.

«Задокументовано, що "посадовець" особисто готував і розповсюджував через інтернет дезінформацію та фейки про нашу країну. Він популяризував ідеї "руського миру" і "новоросії", закликав до порушення територіальної цілісності та насильницької зміни конституційного ладу в Україні», – говориться у повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидає такі припущення. Про ескалацію на Донбасі вже заявив і президент Володимир Зеленський, а президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським лідером запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що РФ веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

Фото: Служба безпеки України/Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY