detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
16.04.2021 16:46
Ринок телевізійної реклами нині нагадує торги на зниження ціни – директор «Медіа Групи Україна»
Ринок телевізійної реклами нині нагадує торги на зниження ціни – директор «Медіа Групи Україна»
Після зміни конфігурації продаж телевізійної реклами функціонування цього ринку почало нагадувати голландський аукціон.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповів директор «Медіа Групи Україна» Євгеній Бондаренко.

«Склалася непроста ситуація на рекламному ринку: індустрія з 2012 року системно розвивалася, а зараз ми знаходимося в ситуації голландського аукціону, коли йдуть торги на зниження ціни. Ринок у нас і так невеликий, в десять разів менше російського, наприклад, і це серйозно впливає на здатність виробляти контент, тому що для значної частини індустрії рекламна монетизація все ще залишається значною частиною доходів», – сказав медіаменеджер.

На його думку, ці процеси гальмують розвиток медіаіндустрії.

«В даному випадку ірраціональні рішення, на жаль, превалюють над здоровим глуздом. Діалог із колегами по індустрії триває, і сподіваюся, що ми зможемо знайти рішення, які будуть ефективними для рекламного ринку в цілому.

Абсолютно точно існують моделі, які вигідні всім. Якщо мірятися не відносними успіхами зі своїми конкурентами, а в першу чергу успіхами в порівнянні з самими собою в сценарії А чи Б, то можна дуже просто прийти до спільного знаменника. Потрібно, щоб усі подивилися на себе, свої позиції, їхнє поліпшення, збереження і середньострокові шляху розвитку», – повідомив Євгеній Бондаренко.

Нагадаємо, у 2021 відбулася зміна конфігурації українського ринку телевізійної реклами. Умовний «альянс» трьох медіагруп StarLightMedia, «Медіа Група Україна» та Inter Media Group, який упродовж семи років, з 2013 року, протистояв групі «1+1 медіа», розпався.  А натомість медіагрупи домовилися  про формат 2 х 2: StarLightMedia  та «1+1 медіа» об’єднались у «Преміум ТБ», а  «Медіа Групи Україна» та Inter Media Group — у «Твоє ТБ».

Фото: Медіа Групи Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY