detector.media
16.04.2021 13:33
Зеленський про перспективи окупованих Росією регіонів: Буде гірше, ніж в Чорнобилі, це буде «мертва» територія
Зеленський про перспективи окупованих Росією регіонів: Буде гірше, ніж в Чорнобилі, це буде «мертва» територія
Володимир Зеленський заявив, що окуповані Крим і Донбас – це українські землі, і вони не будуть щасливі без України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що окуповані Росією території не мають жодних перспектив розвитку. Про це Зеленський заявив в інтерв’ю французькому виданню Le Figaro, переклад якого опублікував Офіс президента.

Коментуючи російську окупацію Криму та Донбасу Зеленський заявив, що це українські землі, і вони не будуть щасливі без України.

«Ми це бачимо по тих територіях, де є окупація, – в Абхазії, Придністров’ї тощо. Я не бачив там якогось наукового прориву, крутих підприємств, хмарочосів Гонконгу. Я не бачив там життя. Тому я не бачу там щастя. А коли люди нещасливі, вони їдуть з тієї території. Отже, це буде «мертва» територія. Це буде гірше, ніж Чорнобиль. Тому що навіть у Чорнобиль приїжджають туристи. А це будуть просто «мертві» регіони, на жаль», – сказав президент.

Зеленський додав, що люди на місцях повинні зрозуміти, що вони всі – українці, і вони повинні хотіти бути в Україні.

«Є люди в Криму, які свого часу кричали, що прийде Росія, і вони будуть «перлиною біля моря». Але нічого не відбулося. Стало гірше, туризму немає, підприємств немає, роботи немає, ціни високі, води нема. Тому я вважаю, що для них немає майбутнього без України», – підкреслив Зеленський.

В 2014 році Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу. У липні 2014 року російський ЗРК Бук, який був перекинутий росіянами на непідконтрольну Україні територію Донецької області, знищив пасажирський лайнер Боїнг-777 Малайзійських авіаліній. Загинули 298 осіб.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. Жертвами російської агресії стали понад 13 тисяч громадян України. До війни проти України активно залучена і російська пропаганда.

У березні-квітні 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. 

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY