detector.media
15.04.2021 15:57
«Роснефть» вимагає від видання «Собеседник» 500 мільйонів рублів через статтю про «персональний курорт» Путіна
«Роснефть» вимагає від видання «Собеседник» 500 мільйонів рублів через статтю про «персональний курорт» Путіна
У статті стверджується, що Володимир Путін має «персональний гірськолижний курорт» у республіці Адигея.

Державна нафтогазова компанія «Роснефть» подала позов про захист ділової репутації на 500 мільйонів рублів до видання «Собеседник» і його журналіста Олега Ролдугіна. Про це повідомляє «МБХ медіа».

За словами Ролдугіна, претензії «Роснефти» пов'язані з його статтею в виданні «Собеседник» від 31 березня. У статті говорилося, що шале «Місячна галявина» в Адигеї, яке за документами належить «Роснефті», використовується як «персональний гірськолижний курорт» президента РФ Володимира Путіна. Крім того, у матеріалі розповідається про загибель робітників під час будівництва об'єкту.

«Вимагають 500 мільйонів. Фрази смішні, я не розумію суті претензій за цими фразами. Там всього шість фраз. Наприклад: "Очевидно, що заради "Роснефті" і тим більше персонально заради Ігоря Сечіна (який до лиж не особливо охочий) Кремль, ФСО і ФСБ так старатись не будуть. Мабуть «Роснефть» і Ігор Сечін вважають, що Кремль, ФСО і ФСБ будуть старатися персонально"», – повідомив журналіст.

«Роснефть» і особисто її керівник Ігор Сечін неодноразово судилися з російськими ЗМІ. Зокрема, в 2016 році «Роснефть» зажадала від РБК спростувати одну з публікацій про компанію і виплатити компенсацію в три мільярди рублів. Суд погодився тільки з вимогою про спростування.

У 2017 році «Роснефть» подавала позов до суду на видання «Коммерсант», але відкликала його після того, як автор публікації, яка викликала обурення компанії, вибачився.

У 2020 році «Роснефть» подала до суду позов проти агенції РБК на 43 мільярди рублів через статтю про схему продажу венесуельських активів компанії, але відкликала його після вибачень видання.

У березні 2021 року «Роснефть» звернулася в Арбітражний суд Москви з позовами до видань «Новая газета», «Важные истории», а також агентства Bloomberg. Причини позовів тоді не уточнювалися. 

Фото: «Роснефть»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY