detector.media
14.04.2021 17:05
Підозрюваного в держзраді «експерта» каналів Медведчука Дудкіна звільнили з-під варти
Підозрюваного в держзраді «експерта» каналів Медведчука Дудкіна звільнили з-під варти
Напередодні нардепи «ОПЗЖ» внесли заставу за Юрія Дудкіна у розмірі 2 млн гривень.

Підозрюваного в держзраді «експерта» каналів Віктора Медведчука Юрія Дудкіна звільнили з-під варти після внесення застави. Про це повідомляє Громадьське.

Дудкіна звільнили з ізолятора тимчасового тримання СБУ, під будівлею його зустрічав народний депутат від «ОПЗЖ» Віктор Чорний. За словами Дудкіна, кошти на заставу депутати зібрали зі своїх зарплат.

«Це безумовно була спецоперація. Усі документи сфабриковані. Звинувачення я відкидаю… Немає зради. Є свобода слова та інакодумство. А та влада, яка з цим веде боротьбу є злочинною», – сказав Дудкін.

12 квітня суд змінив запобіжний захід Дудкіну, який підозрюється у держзраді з арешту на арешт з альтернативою застави. 13 квітня депутати фракції «ОПЗЖ» внесли заставу за Дудкіна у розмірі 2 млн гривень.

24 лютого 2021 року Служба безпеки України прийшла з обшуком до Юрія Дудкіна, який називає себе політичним і військовим експертом та часто бував на ефірах телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

Того ж дня йому повідомили про підозру за статтями ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

25 лютого Печерський районний суд Києва арештував Дудкіна на два місяці.

Слідчі СБУ вважають, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, ютуб-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ та займалися підривною діяльністю на користь російських спецслужб.

Раніше Дудкін на ефірах «каналів Медведчука», зокрема, заявляв, що «російська армія захистила півострів від української армії та вбивств як на Майдані»; розповідав, що «в Україні просто немає інших об’єднавчих героїв, крім радянських»; навивав Україну «52-м штатом» США, основний його меседж – «Україна – слабка і не здатна на опір, тож мала би пристати на «миротворчі» пропозиції Росії»; називав Україну «изнасилованой помолвленой невестой» тощо.

Фото: Громадське 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY