detector.media
13.04.2021 20:00
Депутати ОПЗЖ внесли 2 млн грн застави за «політексперта» з каналів Медведчука
Депутати ОПЗЖ внесли 2 млн грн застави за «політексперта» з каналів Медведчука
Юрія Дудкіна підозрюють у роботі на російські спецслужби.

Депутати фракції «Опозиційна платформа – За життя» внесли заставу у 2 млн грн за Юрія Дудкіна, який виступав в якості «політичного експерта» на телеканалах одного з лідерів «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. Про це повідомив у Facebook голова Харківської міської організації «ОПЗЖ» Андрій Лесик.

«Застава 2 млн грн за Юрія Дудкіна від депутатів фракції "ОПЗЖ" внесений. Гроші вже на депозитному рахунку Київського Апеляційного суду», – написав він.

У коментарях він зазначив, що Дудкін поки що знаходиться в СІЗО, триває процес оформлення документів.

24 лютого 2021 року Служба безпеки України прийшла з обшуком до Юрія Дудкіна, який називає себе політичним і військовим експертом та часто бував на ефірах телеканалів NewsOne, «112 Україна» та ZIK.

Того ж дня йому повідомили про підозру за статтями ст. 111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

25 лютого Печерський районний суд Києва арештував Дудкіна на два місяці. Потім йому змінили запобіжний захід на можливість вийти під заставу.

Слідчі СБУ вважають, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, ютуб-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ та займалися підривною діяльністю на користь російських спецслужб.

Раніше Дудкін на ефірах «каналів Медведчука», зокрема, заявляв, що «російська армія захистила півострів від української армії та вбивств як на Майдані»; розповідав, що «в Україні просто немає інших об’єднавчих героїв, крім радянських»; навивав Україну «52-м штатом» США, основний його меседж – «Україна – слабка і не здатна на опір, тож мала би пристати на «миротворчі» пропозиції Росії»; називав Україну «изнасилованой помолвленой невестой» тощо.

Фото: скріншоти з YouTube, Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY