detector.media
13.04.2021 17:42
Московський патріархат поширює тези пропаганди і намагається втримати людей в орбіті країни-агресора – Цибульська
Московський патріархат поширює тези пропаганди і намагається втримати людей в орбіті країни-агресора – Цибульська
За словами Любові Цибульської, основне завдання РПЦ – втримати якомога більше людей в інформаційній, культурній, політичній орбіті країни-агресора.

Очільниця Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська заявила, що Московський патріархат – це великий проєкт з поширення «русского мира», потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України. Про це Цибульська заявила в інтерв’ю Укрінформу.

«Я переконана, що Московський патріархат – це такий великий проєкт з поширення "русского мира", потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України. Про це треба говорити», – зауважила вона.

Цибульська додала, що Московський патріархат поширює тези російської пропаганди.

«Його основне завдання – втримати якомога більше людей в інформаційній, культурній, політичній орбіті країни-агресора. І ці завдання ніяк не збігаються з рухом сучасної України», – підкреслила Цибульська.

Російська православна церква представлена в Україні своєю самоврядною частиною, яка носить назву Українська православна церква (Московського патріархату).

Після надання у 2019 році автокефалії Київській митрополії у складі Константинопольського патріархату, Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що з канонічної точки зору УПЦ (МП) в Україні більше не існує. Також у Константинополі вже не вважають митрополита Онуфрія «митрополитом Київським». Патріарх Варфоломій вважає єдиною канонічною автокефальною церквою на території України Православну церкву України на чолі з митрополитом Київським Епіфанієм.

РПЦ та УПЦ МП не визнають відповідне рішення Константинопольського патріархату.

За часів п'ятого президента Петра Порошенка в Україні на законодавчому рівні намагалися перейменувати УПЦ (МП) на РПЦ в Україні.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації. Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

Скріншот відео: Центр Стратегічних Комунікацій та Інформбезпеки/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY