detector.media
13.04.2021 16:52
У Reuters зміниться головний редактор
У Reuters зміниться головний редактор
Агентство вперше за 170 років існування очолить жінка.

Головною редакторкою інформаційного агентства Reuters з 19 квітня стане Алессандра Галлоні. Вона замінить Стівена Адлера, який керував агентством протягом 10 років, але цього місяця йде на пенсію. Про це пише Reuters.

Галлоні стане першою керівницею Reuters за 170 років існування. Вона бере керівництво, оскільки інформаційне агентство стикається з низкою проблем. «Деякі з них є загальними для всіх засобів масової інформації. Інші специфічні для організації: маючи всесвітній штат, який налічує близько 2450 журналістів, Reuters обслуговує низку різних клієнтів, а також є підрозділом у набагато більшому бізнесі інформаційних послуг», – йдеться в повідомленні.

47-річна італійка Алессандра Галлоні раніше була топменеджеркою Reuters та обіймала посаду Global News Editor, курируючи журналістів у 200 пунктах по всьому світу. На початку своєї кар'єри вона працювала в італійській службі новин Reuters. Закінчила Гарвардський університет та Лондонську школу економіки. Вона повернулася в Reuters в 2013 році, після приблизно 13 років у The Wall Street Journal, де спеціалізувалася на економіці та висвітленні бізнесу як репортерка та редакторка у Лондоні, Парижі та Римі. Вона володіє чотирма мовами та має великий досвід висвітлення ділових та політичних новин.

Інформаційне агентство Reuters з 2008 року входить до масштабної корпорації Thomson Reuters і забезпечує близько 10% загального прибутку. Цього року було закрито угоду, у межах якої колишній фінансовий бізнес Thomson Reuters, який тепер називається Refinitiv, продали Лондонській фондовій біржі Group Plc. За умовами угоди, Refinitiv гарантує Reuters News щорічні виплати на суму щонайменше 336 мільйонів доларів США до 2048 року, за надання новин та редакційного контенту. Галлоні назвала своїм одним з найважливіших завдань – підтримку добрих відносин з Refinitiv, оскільки він є найбільшим клієнтом Reuters.

Фото: Reuters

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY