detector.media
13.04.2021 15:37
Росія розв'язала інформаційну війну проти України та інших країн Європи – Данілов
Росія розв'язала інформаційну війну проти України та інших країн Європи – Данілов
За словами Олексія Данілова, Україна продовжує бути «форпостом для всієї Європи».

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, Росія розв’язала інформаційну війну, яку вона веде проти України та інших країн Європи. Як повідомляє пресслужба Радбезу, про це Данілов заявив під час зустрічі з керівниками посольств країн-членів ЄС.

Данілов зазначив, що Україна прагне розв’язати конфлікт на Сході насамперед політико-дипломатичним шляхом.

«В України на сьогоднішній день немає плану повертати тимчасово окуповані території військовим шляхом, наше завдання – вирішити конфлікт виключно політико-дипломатичним шляхом. Все інше – це суто інформаційна війна РФ, яку вони ведуть не лише на нашій території, але й в усій Європі», – заявив Данілов.

У цьому контексті боротися з ворожою дезінформацією та пропагандою, за словами Данілова, покликаний нещодавно створений при РНБО України Центр протидії дезінформації

«Ми не віддамо свою землю», – сказав Данілов і підкреслив, що українські військові на передовій готові до будь-якого загострення ситуації, а Україна продовжує бути «форпостом для всієї Європи».

6 квітня був презентований Міжнародний центр протидії дезінформації, який буде діяти на базі РНБО. Очільниця Центру Поліна Лисенко розповіла про завдання та структуру очолюваного нею Міжнародного центру протидії дезінформації. 

У лютому-березні 2021 року на засіданнях РНБО України було ухвалено низку резонансних рішень, покликаних забезпечити інформаційну безпеку України.  

Зокрема, 23 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо російських силовиків та низки пропагандистських сайтів РФ.

19 лютого РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму».

Крім того, на засіданні від 2 лютого РНБО схвалила рішення про запровадження санкцій проти народного депутата з фракції «ОПЗЖ» й соратника Віктора Медведчука Тараса Козака. Санкції, введені строком на п’ять років передбачають блокування телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZiK, власником яких є Козак. 3 лютого канали пулу Козака почали відключати з етеру.

Фото: пресслужба РНБО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY