detector.media
13.04.2021 14:31
Кремль про обговорення росЗМІ можливості удару по Україні: Відображення багатогранної громадської думки
Кремль про обговорення росЗМІ можливості удару по Україні: Відображення багатогранної громадської думки
Дмитро Пєсков заявив, що на російському телебаченні виступають найрізноманітніші люди і там представлена «досить широка палітра думок».

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає, що риторика російських пропагандистських ЗМІ і ті радикальні заяви, які роблять гості різноманітних шоу на росТБ, не відображає офіційної позиції російської держави. Про це повідомляє власкор УНІАН в РФ Дмитро Цимбалюк у Telegram.

Відповідаючи на питання УНІАН, чому російське державне телебачення відкрито обговорює можливість нанесення ударів по українським містам, а Кремль продовжує твердити, що Росія «нікому не загрожує», Пєсков заявив наступне:

«На російському державному і недержавному телебаченні виступають найрізноманітніші люди – там представлена досить широка палітра думок і дійсно там іноді виникають дуже палкі суперечки, де висловлюються різні і досить крайні точки зору. Вони, звичайно, не мають ніякого відношення до офіційної позиції – це скоріше дзеркальне відображення такої багатогранної громадської думки в Росії… Це не має відношення до офіційної позиції», – сказав Пєсков.

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму. Активізувалась і російська пропаганда, яка стверджує, що Київ нібито готує «наступ» на території, підконтрольні проросійським бойовикам.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидає такі припущення. Про ескалацію на Донбасі вже заявив і президент Володимир Зеленський, а президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським лідером запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

8 квітня президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації на Донбасі відвідав позиції українських військових.  В інтерв'ю CNN Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення.

За даними Conflict Intelligence Team (CIT), концентрація російських військ на кордонах з Україною є максимальною з 2014-2015 років. Росіяни перекидають війська в район полігону «Погоново» і міста Острогожськ Воронезької області.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Фото: пресслужба президента РФ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY