detector.media
13.04.2021 12:51
ВВС отримала рекордну кількість скарг через «занадто докладне» висвітлення смерті принца Філіпа
ВВС отримала рекордну кількість скарг через «занадто докладне» висвітлення смерті принца Філіпа
Телеглядачі скаржились на те, що BBC присвятила програмами про принца Філіпа занадто багато ефірного часу.

Британська телерадіомовна корпорація BBC отримала рекордну кількість скарг від телеглядачів і радіослухачів, які були незадоволені зміною сітки мовлення через смерть чоловіка британської королеви Єлизавети II принца Філіпа, герцога Единбурзького. Про це пише The Guardian.

Зокрема, число отриманих BBC скарг досягло 110 994, що є рекордом в історії британського телебачення. Телеглядачі і радіослухачі в основному скаржились на те, що BBC присвятила програмам про принца Філіпа занадто багато ефірного часу і не залишила вибору тим, хто хотів подивитися щось інше. Наприклад, було скасовано показ низки шоу, які повинні були вийти в етер у фіксований час.

В результаті аудиторія каналу BBC One увечері 9 квітня знизилася на 6% в порівнянні з попереднім тижнем, аудиторія каналу BBC Two - на 65%. Також знизилась аудиторія і інших каналів, які суттєво змінили свою сітку мовлення.

За кілька годин після смерті Філіпа кількість скарг стала настільки великою, що ВВС створила спеціальну форму для їх подання, намагаючись впорядкувати процес.

«Висвітлення цієї події зайняло весь вечірній ефір, за винятком усіх інших тем, включаючи тему пандемії. Певне висвітлення було виправданим, але ж не настільки», – говориться в одному з коментарів, який є в розпорядженні The Guardian.

«Це була сумна новина, і я розумію, що BBC повинна була приділити їй увагу, але ж не на кожному каналі? Чому б просто не висвітлити її на одному з каналів для тих, хто хоче слухати саме це, а решта з нас може трохи послухати музику», – йдеться в ще одному коментарі.

Наразі ВВС відмовляється коментувати скарги, заявивши, що офіційне оголошення з цього приводу буде зроблено в четвер, 15 квітня. У коментарі The Sun представники телерадіомовної корпорації заявили, що вони пишаються тим, як ВВС висвітлювала сумну подію.

У свою чергу The Guardian зауважує, що не всі скарги стосувались масштабів висвітлення BBC смерті принца Філіпа. 233 людини скаржились на те, що ведучі ВВС обрали одяг недостатньо шанобливого кольору для висвітлення смерті члена королівської родини, а 116 людей поскаржились на те, що ВВС дозволяє занадто легко «скаржитись на такі чутливі теми».

Принц Філіп помер 9 квітня 2021 року на 99-му році життя. До свого сторіччя герцог Единбурзький не дожив кілька місяців. Філіп і королева Єлизавета прожили разом 73 роки.

Фото: Garry Knight/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY