detector.media
12.04.2021 14:12
Ліга Антитрасту закликає користувачів «Ланету» скаржитись на медіагрупи у АМКУ
Ліга Антитрасту закликає користувачів «Ланету» скаржитись на медіагрупи у АМКУ
І обіцяє допомогти з поданням заяви.

Ліга Антитрасту, спільний освітній проект ГО «Рада захисту конкуренції та споживачів» та ГО «Наші гроші», закликає користувачів «Ланету» скаржитись на медіагрупи у Антимонопольний комітет України. І обіцяє надати їм у цьому безоплатну допомогу. Про це йдеться у «Фейсбуку» організації.

У своєму зверненні організація пропонує користувачам заповнити анкету та прикріпити скріни квитанції про сплату послуг «Мережі Ланет», щоб  ідентифікувати клієнтів провайдера. Ліга Антитрасту готова оформити і подати заяву від імені користувачів самостійно.

На її думку, таким чином, можна поставити олігархічні «телеканали в рівні умови з іншими». Ліга Антитрасту вважає, що медіагрупи вирішили розірвати угоду з «Ланетом» через спробу останнього надати більш дешевий акційний пакет за 33 грн.

«Детектор медіа» звернувся по коментарі до «Медіа Група Україна», «1+1 медіа» та Starlightmedia. Наразі медіагрупи не коментують конфлікт з «Мережею Ланет».

Нагадаємо, «Мережа Ланет» подала до Антимонопольного комітету заяву про порушення медіагрупами законодавства про захист економічної конкуренції. Провайдер просить АМКУ накласти на медіагрупи штраф у розмірі 10% доходу, а також зобов’язати відмовитись від «пакетного» продажу телеканалів.

У березні 2021 року StarLightMedia та «Медіа Група Україна» анонсували розірвання угоди з провайдером «Мережа Ланет», не вказуючи причини припинення співпраці.

За інформацією джерел «Детектора медіа», невдоволення медіагруп викликала акція «Ланету» «Лютий GIG». За 33 гривні на місяць нові абоненти до кінця весни можуть користуватися послугами інтернету та мати доступ до понад 150 онлайн-телеканалів у сервісі «Ланет.TV».

Однак ще восени 2020 року медіагрупи встановили рівень інфляції на 2021 рік для провайдерів 30% і висунули вимогу щодо зростання вартості найдешевшого пакету для абонентів до 99 гривень.

Також «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп» надіслали повідомлення провайдеру «Мережа Ланет» про бажання достроково розірвати договір. 

Власник «Ланет» Віктор Мазур заявив, що компанія може змінити свою бізнес-модель через конфлікт з медіагрупами.

Інтернет асоціація України вбачає у діях медіагруп ознаки картельної змови та звернулась з цього приводу до влади.

Ілюстрація: логотип Ліги антитрасту

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY