detector.media
12.04.2021 10:59
Світлана Алексієвич пише книгу про протести проти Лукашенка в Білорусі
Світлана Алексієвич пише книгу про протести проти Лукашенка в Білорусі
Алексієвич вважає, що підйом громадянського суспільства в Білорусі не завершиться.

Білоруська та українська письменниця, лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич повідомила, що пише книгу про масові протести проти Олександра Лукашенка в Білорусі. Про це вона розповіла в інтерв'ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, передає Deutsche Welle.

«Багато людей телефонують мені, надсилають свої спогади. І у всіх почуття потрясіння і розгубленості. Ми хочемо побудувати незалежну, заможну країну. Але як? Ми живемо між двох загроз: Лукашенко і Росії», – сказала письменниця.

Вона сподівається, що Лукашенко піде раніше, ніж вона встигне написати книгу. Алексієвич також вважає, що підйом громадянського суспільства в Білорусі не завершиться.

Світлана Алексієвич з вересня 2020 року проживає в Берліні, куди приїхала на запрошення Німецької служби академічних обмінів DAAD.

Нагадаємо, Світлана Алексієвич входила до президії Координаційної ради опозиції Білорусі. Вона була останньою з семи членів президії, хто залишився на волі в Білорусі.

9 вересня в мінську квартиру Алексієвич намагалися увірватися невідомі в масках, після чого вона зробила заяву, що не збирається виїжджати з країни, але наприкінці вересня 2020 покинула Білорусь. У листопаді вона сказала, що не повернеться в Білорусь до відставки Олександра Лукашенка.

Фото: Deutsche Welle

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY