detector.media
10.04.2021 13:46
Таран: Приводом для активізації збройної агресії РФ може стати звинувачення України у порушенні прав російськомовних
Таран: Приводом для активізації збройної агресії РФ може стати звинувачення України у порушенні прав російськомовних
За словами міністра, «російські пропагандисти розганяють страшилки, орієнтовані на мешканців наших тимчасово окупованих територій, про нібито агресивні наміри сил оборони України і підготовку до якогось наступу».

Міністр оборони України Андрій Таран вважає, що приводом для активізації збройної агресії РФ на Донбасі може стати звинувачення України в порушенні прав російськомовних. Про це пише «Радіо Свобода».

«Застосування сили Росія розглядає остаточним засобом досягнення своїх стратегічних цілей, якщо інші засоби виявляться неефективними. Стратегічною ж ціллю Російської Федерації щодо України залишається її повернення під свій контроль та зрив нашого євроатлантичного шляху розвитку. Приводом для поновлення активної збройної агресії Росії проти України може стати як спровоковане загострення обстановки в районі конфлікту, так і звинувачення України у порушенні прав російськомовних чи «новообращенных» громадян Росії через масову роздачу паспортів РФ», – заявив Андрій Таран.

За його словами, «російські пропагандисти розганяють страшилки, орієнтовані на мешканців наших тимчасово окупованих територій, про нібито агресивні наміри сил оборони України і підготовку до якогось наступу».

«Україна – миролюбна держава, яка захищається від агресії Російської Федерації. Наші сили оборони міцно утримують захисні рубежі, аби вогонь «братньої любові» РФ не перекинувся на нашу мирну територію, щоб дати час та аргументи політикам і дипломатам змусити державу-агресора піти з України», – сказав міністр.

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що Росія під виглядом підготовки до стратегічних навчань «Запад-2021» стягує зі всієї території тактичні групи до східних кордонів України. У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

За словами Хомчака, РФ веде цілеспрямовану кампанію з дезінформації, поширюючи повідомлення про нібито «підготовку України до наступу на Донбас». 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY