detector.media
10.04.2021 11:07
Голова Наглядової ради УКФ склав повноваженння
Голова Наглядової ради УКФ склав повноваженння
Наразі на посаду претендують три кандидати.

Голова Наглядової ради Українського культурного фонду Михайло Захаревич склав повноваження за власним бажанням. Про це повідомляється на сайті УКФ.

«Згідно з регламентом Наглядової Ради УКФ, відбулось засідання, на якому було висунуто три кандидати на посаду Голови Фонду, що будуть подані на розгляд та призначення центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сферах культури та мистецтв», - йдеться в повідомленні.

Так, на посаду претендують:

Генерального директора-художнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Михайла Захаревича призначили головою УКФ у січні 2021 року.

Нагадаємо, 24 березня Наглядова рада Українського культурного фонду не змогла проголосувати за нового виконавчого директора інституції під час першого конкурсу.

Жоден претендент на посаду не набрав більшості голосів. За результатами закритого голосування найбільше голосів – 4 – набрала Анастасія Рагімова, ще 2 – Олег Соснов, по 1 голосу – Станіслав Которобай та Юлія Савостіна. Один член Наглядової ради проголосував проти всіх кандидатів.

Через те, що голосування не рейтингове і переможець мав набрати більше половини всіх голосів, конкурс визнано таким, що не відбувся.

Виконуюча обов'язки директора Українського Культурного Фонду Юлія Федів не брала участі в конкурсі на посаду виконавчого директора.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривав прийом документів на конкурс виконавчого директора УКФ.

На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом Фонду, а отже посадові особи Фонду одноосібно приймають рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже Фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що «поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів», та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Наглядова рада УКФ оголосила другий конкурс на посаду виконавчого директора.

Виконуючою обов'язки виконавчого директора УКФ призначено Ірину Осадчу.

Коаліція «Реанімаційний пакет реформ» закликала Наглядову раду Українського культурного фонду обирати виконавчого директора у відкритий та прозорий спосіб, або скласти повноваження.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY