detector.media
09.04.2021 16:15
«Хотів показати дітям красу України». Данський журналіст помив шваброю вікно потяга УЗ і викликав ажіотаж у соцмережі
«Хотів показати дітям красу України». Данський журналіст помив шваброю вікно потяга УЗ і викликав ажіотаж у соцмережі
У соцмережі поширили жартівливий вірш, що «може так вагон задуман наш, щоб не побачив пасажир пейзаж?»

Журналіст з Данії Йоганнес Вамберг Андерсен був змушений власноруч помити шваброю вікно вагону «Укрзалізниці» в якому мав їхати, чим викликав резонанс у соцмережі.

4 квітня Андерсен опублікував у Facebook фотографію, на якій він шваброю намагається вимити забруднене скло вікна вагону «Укрзалізниці».

«Воскресіння - з Великоднем! Прибирати УЗ непросто, але це треба зробити, еге ж?» – написав Андерсен.

Андерсен вже багато років живе і працює в Україні й навіть відкрив тут з дружиною невеликий бізнес данських фрикадельок. Він каже, що довго намагався достукатися до чиновників на різних рівнях щодо реформ на «Укрзалізниці», але безрезультатно.

У розмові з BBC News Україна він пояснив, що вже давно знайомий з відсутністю чистоти ззовні та всередині українських вагонів, тому й вирішив помити.

«А взагалі я хотів показати дітям красу України з вікна потяга», – каже Андерсен.

Також він зізнався, що хотів купити білети у вагон, в якому їде начальник потяга, бо такі вагони зазвичай новіші. Але не зміг, тому підготувався до прибирання. За словами чоловіка, він давно планував щось подібне.

Тепер Йоганнеса кличуть в депо подивитися, як там миють вагони і він пообіцяв прийти.  

Пізніше Андерсен написав у Facebook, що не купував би швабру і не мив би вікно вагону, якби «все інше було в нормі у суспільстві».

«І справа тут не стільки, власне, у брудних вагонах, скільки в толеруванні несправних інституцій, корупції та абсолютної безвідповідальності посадовців за невтішні наслідки власного невігластва», – написав Андерсен.

Пост Йоганнеса Андерсена зі шваброю викликав великий ажіотаж в українських соцмережах. Користувачі жваво відреагували на вчинок данця, багато користувачів тегають «Укразалізницю» та колишнього депутата і журналіста Сергія Лещенка, який нині є членом її наглядової ради.

Дехто закликав організувати флешмоб і замість УЗ навести чистоту у рухомому складі залізниці.

«Давайте підтримаємо флешмоб! Оскільки УЗ неспроможна забезпечити чистоту вікон, давайте це зробимо самі», – написав користувач. Інші користувачі навпаки, пишуть що їм соромно, що «українські вагони миє данець».

Спільнота «В сухом остатке» відреагувала на інфопривід віршиком:

«Ганьбить нахально укрзалізницю, а може так вагон задуман наш, шоб не побачив пасажир пейзаж?» (збережена оригінальна орфографія).

Фото: Johannes Wamberg Andersen/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY