detector.media
09.04.2021 14:50
Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки завів сторінку в Facebook
Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки завів сторінку в Facebook
Цибульська закликала користувачів розповідати історії щодо боротьби з дезінформацією.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики 9 квітня створив офіційну сторінку в соціальній мережі Facebook.

Керівниця Центру Любов Цибульська повідомила про запуск роботи: «Ми будемо тут розказувати про агресію Росії, будемо пояснювати гібридні операції впливу, будемо ділитися успішними прикладами просування українських наративів».

Вона закликала підписуватися та тегати сторінку, а також розповідати свої історії боротьби з дезінформацією.

Крім того, Цибульська анонсувала на 12 квітня брифінг «Загибель дітей на окупованих територіях: як Росія ескалює ситуацію в інформаційному полі». У ньому візьмуть участь Цибульська, директорка ГО «Детектор медіа» Галина Петренко та представник інтернет-проєкту «Стопфейк».

Нагадаємо, у березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, при Мінкульті запустили Центр протидії дезінформації. Очолила Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. Цибульська розповідала, що попередньо для себе визначила три напрямки роботи – протидію дезінформації, стратегічні комунікації й адвокацію на міжнародній арені роботи Центру. За її словами, бюджет органу складає близько 10 мільйонів гривень на рік

Крім того, 11 березня 2021 року на базі РНБО створили Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації. Метою створення Центру є захист інформаційної сфери для національної безпеки України, протидія пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям. Також Центр буде перешкоджати маніпуляціям громадською думкою та готувати аналітичні матеріали.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY