detector.media
09.04.2021 13:34
Поліція проводить слідчі дії на базі охоронної фірми, пов'язаної з Медведчуком – ЗМІ
Поліція проводить слідчі дії на базі охоронної фірми, пов'язаної з Медведчуком – ЗМІ
Слідчі дії проводяться на базі охоронної фірми «Шторм», яку пов'язують з Віктором Медведчуком і «ОПЗЖ».

Нацполіція проводить слідчі дії на Трухановому острові в Києві, де розташований тренувальний майданчик охоронної фірми «Шторм», яку пов’язують з підсанкційним нардепом від «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком. Про це LIGA.net повідомили три джерела в правоохоронних органах.

«Департамент стратегічних розслідувань НПУ спільно з управлінням авіації і поліції на воді проводять огляд - це слідчі дії», – повідомив співрозмовник. За його словами, мова може йти про незаконне відчуження земельної ділянки.

Інше джерело видання повідомило, що слідчі дії проводяться на базі охоронної фірми Шторм, яку пов'язують з Віктором Медведчуком і «ОПЗЖ».

«Благоустрій зносить паркан на ділянці, а поліція охороняє порядок і проводить огляд в рамках кримінального провадження щодо цієї ділянки», – додало джерело в правоохоронних органах.

У свою чергу, директор «Шторму» Іван Бойченко у коментарі hromadske заявив, що вранці до бази прийшли правоохоронці з ухвалою суду щодо дозволу на проведення огляду. Також з ними були комунальні служби, які, за словами Бойченка, зламали паркан.

«Там не обшук, а відповідно до ухвали суду – огляд приміщення. Але там відбувається свавілля. Вони зламали паркан, хоча у нас було ще три дні», – каже Бойченко.

7 листопада 2017 року невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. 

Журналісти встановили, що автомобілі, якими користувалися охоронці Медведчука, були зареєстровані на «Детективне охоронне агентство «Шторм».

Прокуратура Києва почала за цим фактом кримінальне провадження. Згодом у цій справі одному із охоронців Віктора Медведчука вручили підозру.

Співзасновником «Шторму» відповідно до офіційних даних є Віктор Чорний. Із 2019 року він – народний депутат від «ОПЗЖ».

Скріншот відео: DW Українською/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY