detector.media
08.04.2021 21:30
Росія поширює дезінформацію про Україну на тлі зосередження військових сил на кордоні – ЄС
Росія поширює дезінформацію про Україну на тлі зосередження військових сил на кордоні – ЄС
Аналогічну технологію використовували в 2014 році.

Росія поширює дезінформацію про Україну на тлі зосередження військових сил на кордоні. Про це йдеться в звіті оперативної групи зі стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішніх справ, опублікованому 8 квітня на сайті EUvsDisinfo.

«Минулий тиждень став нагадуванням про те, що для Кремля дезінформація є інструментом підтримки його військової позиції і ворожих операцій на місцях», – зазначено у звіті.

Як пишуть автори звіту, ця технологія була відпрацьована Росією ще в 2014 році: чим більше російська військова техніка наближалася до України, ти більше прокремлівські ЗМІ проводили дезінформаційні атаки, представляючи Україну «як безжального агресора», маріонетку США, націоналістичну країну і «взагалі не державу».

«На цьому тижні прокремлівські ЗМІ знову неправдиво звинуватили Київ в порушенні Мінських угод, як і в 2015-му, 2016 м, 2017-го, 2018 м, 2019 м і 2020 роках. Вони увічнили міф про покинутій Україні". Дезінформація стверджує, що США підштовхують Україну до конфронтації з Росією, і на цьому тижні "громадянська війна" отримала нові візуальні ефекти», – зазначили в ЄС.

Один з фейків, які використала російська пропаганда – смерть п'ятирічного хлопчика від вибухового пристрою в селищі Олександрівське Донецької області, який знаходиться під контролем бойовиків "ДНР". Прокремлівські ЗМІ повідомили, що дитину нібито вбили за допомогою безпілотника української армії.

«Претензії були поширені в російських ЗМІ, контрольованих державою, і використовувалися спікером Думи, щоб вимагати обговорення виключення України з Ради Європи», – йдеться у звіті.

Раніше Сполучені Штати Америки висловили занепокоєність дезінформацією РФ про ситуацію на кордоні з Україною. 

Фото: euvsdisinfo.eu

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY