detector.media
08.04.2021 15:44
ОП відреагував на резонансну заяву Мендель про «українську російську мову»: Її особиста думка
ОП відреагував на резонансну заяву Мендель про «українську російську мову»: Її особиста думка
В Офісі президента підкреслили, що не порушують мовне питання.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що слова речниці президента Юлії Мендель про існування «української російської» мови є її особистою думкою. Про це Тимошенко заявив в інтерв’ю Радіо НВ.

«Ми, навпаки, не порушуємо мовне питання. Я думаю, що це окрема думка прессекретаря президента і міністра внутрішніх справ (Арсена Авакова, – Ред.) щодо того, що немає монополії на російську мову у однієї країни (Росії – Ред.)», – сказав Тимошенко.

4 квітня прессекретарка президента України Юлія Мендель в етері каналу «Дом» заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови». 

«Українська мова, як і ідентичність – куди більше явище, ніж протистояння Росії, і в цьому наше поки не усвідомлене багатство. А російська, точніше українська російська – частина культурного розмаїття нашої країни. Російська не є і не була власністю виключно Росії», – вважає вона.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь не поділяє думки  Мендель про існування в Україні «української російської мови».

Раніше очільник МВС України Арсен Аваков пропонував створити якісний російськомовний проукраїнський телеканал, який міг би зламати пропагандистську монополію Росії на міжнародному інформаційному ринку. Також Аваков запропонував розвивати «нашу російську мову».

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що коли Україна починає говорити російською, то слід чекати на прихід Володимира Путіна.

Скріншот відео: Телеканал ДОМ/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY