detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
08.04.2021 12:39
Бердянський канал отримав попередження через ретрансляцію Прямого
Бердянський канал отримав попередження через ретрансляцію Прямого
Ретрансляція не передбачена ліцензією компанії.

ТОВ «ТРК «ЮГ» з міста  Бердянська Запорізької області (логотип: «ЮГ») отримала попередження через недотримання умов ліцензії. Таке рішення 8 квітня прийняла на своєму засіданні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

В ефірі ТРК «Юг» Нацрада виявила не передбачену ліцензією ретрансляцію Прямого каналу, через що зменшився обсяг розважальних програм, були відсутні дитячі програми.

Ретрансляцію Прямого регулятор зафіксував 30 вересня, вона тривала упродовж семи годин.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, в ефір вийшли програми позначені копірайтом, відбивки Прямого каналу. Також була зафіксована одночасна трансляція тих самих програм на обох каналах.

Член Нацради розказав, що компанія у своїх поясненнях посилалась на  ситуацію з пошкодженням кабелю, і надала дозвіл від Прямого каналу на трансляцію їх програм. Однак, за інформацією регулятора, у неї не було договору на виробництво та на фінансування, заявок, сценаріїв програм та інших документів, які б могли свідчити про спільне виробництво.

З огляду на порушення умов ліцензії члени Нацради проголосували за винесення телекомпанії попередження.

Нагадаємо, Нацрада призначила перевірки місцевим каналам через ретрансляцію NewsOne і Прямого у середині січня 2021 року.

Ілюстрація: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY