detector.media
08.04.2021 12:37
Кабмін визначив ключові завдання для медіасфери на 2021 рік: розвиток інформполітики, сфери культури та креативних індустрій
Кабмін визначив ключові завдання для медіасфери на 2021 рік: розвиток інформполітики, сфери культури та креативних індустрій
Міністерство культури та інформаційної політики у 2021 році опікуватиметься п’ятьма головними напрямами.

Урядовий портал оприлюднив розпорядження Кабінету Міністрів України щодо Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік. Як повідомляє МКІП, уряд включив до ключових завдань на цей рік розвиток сфери культури, креативних індустрій, туризму та інформаційної політики.

За словами міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, 2021 рік залишається періодом викликів та часткової непередбачуваності, але це не привід відкладати стратегічне планування і реалізацію проектів.

«Команда міністерства прагне підняти вагу культури і креативних індустрій у суспільстві до того рівня, коли її авторитет і впливовість на держатворення не викликатиме сумніву. Наш план дій сфокусований саме на цьому, що у свою чергу допоможе боротись за збереження культурно-історичної спадщини, визнання економічного потенціалу креативних індустрій, розвиток туризму та захист інформаційного простору України від фейків, атак та вкидів гібридної війни. І все це стане внеском у успішне майбутнє нашої країни та українців», – зазначив Ткаченко.

Зокрема, Міністерство культури та інформаційної політики у 2021 році планує здійснити наступні кроки у п’яти головних напрямах:

Інформаційна політика та безпека 

Якісні культурні послуги та консолідація українського суспільства 

Культурна спадщина, культурні цінності та національна пам’ять

Мистецтво, креативні індустрії 

Туризм

Розпорядження Уряду «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік» доступне за активним посиланням.

В липні 2020 року Мінкульт анонсував новий державний проєкт з медіаграмотності. На думку міністра Олександра Ткаченка, проєкт повинен бути з широким покриттям, охоплюючи якомога більшу частину населення, для різної аудиторії – від дітей до  дорослих. 

Передбачається навчання не тільки для школярів та студентів, а й вчителів та викладачів, інтеграція майбутньої програми медіаграмотності в гуманітарний блок та внесення доповнень до нормативно-правової бази.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, у складі Мінкульту створений Центр протидії дезінформації. Очолить Центр Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру.

Крім того, на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. Центр на базі РНБО очолить Поліна Лисенко, яка раніше працювала в Національному антикорупційному бюро України, Офісі Генерального прокурора та Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці». 

У квітні 2021 року стало відомо, що Мінкульт готує нову «Стратегію інформаційної безпеки» замість затвердженої у 2017 році п'ятим президентом Петром Порошенком «Доктрини інформаційної безпеки України». 

Фото: пресслужба Кабінету Міністрів України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY