detector.media
08.04.2021 08:57
Вайнштейн оскаржив вирок у справі про зґвалтування
Вайнштейн оскаржив вирок у справі про зґвалтування
Колишній продюсер попросив скасувати його вирок та призначити новий судовий розгляд.

Колишній кінопродюсер Гарві Вайнштейн 5 квітня оскаржив у суді Нью-Йорка вирок у справі про сексуальне насильство та зґвалтування. Про це пише Reuters.

Вайнштейн попросив Апеляційний суд Нью-Йорка скасувати його вирок та призначити новий судовий розгляд. Своє прохання він мотивував сімома аргументами, серед них –«некваліфікований розгляд справи», «відмова в презумпції невинуватості», «посада одного з присяжних» та «невиправдано жорсткий вирок».

Нагадаємо, у березні 2020 року Вайнштейна засудили до 23 років ув'язнення за зґвалтування та інші злочини сексуального характеру відносно двох жінок. Компанія американського кінопродюсера Гарві Вайнштейна погодилася виплатити майже 19 млн доларів жінкам, які звинуватили його в сексуальному насильстві.

2 жовтня 2020 року Вайнштейна звинуватили ще у шести випадках сексуального насильства. Загалом зараз йому висунули 11 звинувачень у сексуальному насильстві в окрузі Лос-Анджелес за участю п'яти жінок.

Про те, що американський продюсер Гарві Вайнштейн десятками років відкуплявся від звинувачень в сексуальному переслідуванні, стало відомо з розслідування газети The New York Times.  

Після того, як правда стала відомою, Вайнштейна звільнили з The Weinstein Company, а його дружина Джорджина Чапман подала на розлучення. Також численні жертви продюсера почали відкрито заявляти про його неприпустиму поведінку, серед них - відомі акторки Анджеліна Джолі та Гвінет Пелтроу.

Пізніше голлівудська акторка Роуз Макгоун звинуватила Вайнштейна у зґвалтуванні. Британська акторка Кадіан Ноубл також сказала, що продюсер домагався її в готельному номері у французьких Каннах. Акторка Пас де ла Уерта заявила, що Гарві Вайнштейн двічі її зґвалтував.

Після статті в New York Times Вайнштейна виключили з Британської академії кіно. Через велику кількість заяв щодо сексуальних домагань у Лос-Анджелесі заявили, що створять підрозділ з розслідувань сексуальних домагань у Голлівуді.

Окружну прокуратуру Манхеттена критикували за бездіяльність, оскільки вона не висувала продюсеру звинувачень, незважаючи на те, що його дії набули широкого публічного розголосу та дали поштовх до початку руху #MeeToo. Розслідування щодо Вайнштейна були в різний час ініційовані в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Лондоні. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY