detector.media
07.04.2021 15:29
«Дом» відкрив перше бюро на Донеччині
«Дом» відкрив перше бюро на Донеччині
У новому бюро також планують проводити тренінги, майстеркласи, круглі столи, виїзні студії та спільні з державними та громадськими організаціями заходи.

Державний телеканал для тимчасово окупованих територій «Дом» 7 квітня відкрив перше бюро в Краматорську Донецької області. Про це повідомив канал.

«Журналістика не є відірваною від суспільства, і зрозуміло, що професійне середовище Донеччини також переживає серію криз. Відкриття бюро – одна з відповідей на ці виклики, тому що наша мета – згуртувати та укріпити журналістське ком'юніті не тільки в Краматорську, але й в цілому в регіоні», – зазначив шефредактор телеканалу Олексій Мацука.

Бюро розташовано навпроти будівлі Краматорської міської ради (за адресою вул. Академічна, 48).

«Приміщення регіонального бюро телеканалу "Дом" обладнане всім необхідним для гарантування місцевим журналістам безпечних умов для створення актуального, оперативного та якісного контенту. На потужностях бюро також спільно з державними та громадськими організаціями планується проведення заходів, тренінгів, майстеркласів для різних місцевих виробників контенту, круглих столів, виїзних студій тощо», – йдеться в повідомленні.

На каналі кажуть, що в бюро передбачений кабінет для юриста, який надаватиме безкоштовну допомогу переселенцям та тим, хто має проблемні питання, пов’язані з тимчасово окупованими територіями.

«Ми намагаємось використовувати будь-яку можливість для того, щоб допомагати людям, які вже багато років перебувають у дуже складному становищі. Вони пишуть в редакцію телеканалу, й ми звернули увагу на те, що в значній частині звернень потрібна саме юридична консультація. В нашому ефірі щоденно є юридичні консультації, але й цього замало – ми намагаємось бути максимально корисними для аудиторій – як для глядачів, так і для місцевих медіа», – розповіла генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська.

В Україні 1 березня 2020 року почав мовлення державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом». Він входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в склад якого також входить телеканал UATV).

«Дом» мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Головна мета каналу – інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

6 квітня генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська запросила незалежних виробників контенту зі сходу України та Криму до співпраці.

Фото: Дом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY