detector.media
07.04.2021 11:30
Кравчук в етері «Україна 24» пообіцяв відстрілювати ворога до останнього в разі вторгнення: Зі 150-ти метрів точно вб'ю
Кравчук в етері «Україна 24» пообіцяв відстрілювати ворога до останнього в разі вторгнення: Зі 150-ти метрів точно вб'ю
Леонід Кравчук запевнив, що стріляє він добре.

Очільник української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) і перший президент Леонід Кравчук заявив, що готовий вести оборонні бої на території свого будинку в разі повномасштабного вторгнення армії РФ. Про це Кравчук заявив в етері телеканалу «Україна 24».

Зокрема, відповідаючи на питання журналіста Дмитра Гордона те, чи є в нього зброя, та що він буде робити у разі «парашутного десантування ворожих десантників», Кравчук відповів:

«Зброя почищена і підготовлена...Місця в будинку пристріляні...Стріляю я добре...Буду стріляти до останнього – поки руки зброю будуть тримати і поки бачити ворога буду. Я його – сучого сина, до себе не запрошував. Сам прийшов, я його вб'ю. Що буде далі? Мені не цікаво, але я його вб'ю...в минулому році я був на полюванні. З 150-ти метрів, з першого пострілу точно в ціль. Ніхто спочатку не повірив», – заявив Кравчук.

В останні тижні березня 2021 року Росія почала активно стягувати війська до кордонів України, також активізували обстріли позицій ЗСУ і підконтрольні Кремлю бойовики ОРДЛО, українські війська понесли втрати. Росія нарощує свою військову присутність і в окупованому Криму.

В експертних колах почали розглядати варіант повномасштабного вторгнення РФ до вільної України, хоча Кремль відкидає такі припущення. Про ескалацію на Донбасі вже заявив і президент Володимир Зеленський, а президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським лідером запевнив в непохитній підтримці Вашингтоном суверенітету України.

У лютому-березні 2014 року Росія окупувала Крим та інспірувала виступ сепаратистів в Луганській і Донецькій областях. У 2014 і 2015 роках відбулося пряме військове вторгнення армії РФ на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом». Росія продовжує підживлювати війну на Донбасі грошима й озброєнням, створивши в окупованих районах повноцінну армію з кадрових російських військових, громадян РФ і місцевих сепаратистів. До війни проти України з 2014 року активно залучена і російська пропаганда. 

Скріншот відео: Україна 24/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY