detector.media
07.04.2021 09:35
«Мені подобається гумор». Президент Литви заявив, що іноді дивиться «Вечірній квартал»
«Мені подобається гумор». Президент Литви заявив, що іноді дивиться «Вечірній квартал»
За словами президента Литви, він з цікавістю іноді дивиться «Вечірній квартал».

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що поступово вивчає українську мову та іноді дивиться «Вечірній квартал». Про це Науседа розповів в інтерв’ю «Європейській правді».

«Якщо йдеться про сприйняття української, то я розумію, можливо, 30-40% тексту, бо я іноді дивлюся "Вечірній квартал" …Так, бо мені подобається гумор, і це мені цікаво. І часом там чую те, що кажуть українською», – зазначив президент Литви.

До слова, у березні Науседа виступив у Верховній Раді українською, промова була дуже схвально сприйнята в Україні. За словами Науседи, для нього це було непросто.

«Спершу, коли я це планував, то думав, що це буде нескладно – виголосити промову українською. І тільки потім я усвідомив, що це робота непроста. Але я справді хотів висловити свої почуття. Висловити свою симпатію. І я був впевнений, що зможу це зробити, саме якщо говоритиму українською», – зазначив Науседа.

Під час своєї промови у Верховній Раді Науседа акцентував увагу на історичних зв'язках між Литвою та Україною, а також запевнив у непохитній підтримці Вільнюсом територіальної цілісності України. 

Пізніше Гітанас Науседа заявив, що російського президента Володимира Путіна дійсно можна назвати вбивцею. 

Скріншот відео: Європейська правда/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY