detector.media
06.04.2021 16:57
До 20 квітня – реєстрація на програму міжнародного менторства для журналістів
Менторами цієї програми стануть працівники CNN, OCCRP, Atlas of Today's World, Associated Reporters Abroad.

Громадська організація «Media Development Foundation» запустила набір журналістів на програму онлайн-менторства Journalism Exchange Program.

Стажери в межах програми отримають:

Ментори:

  1. Єва Ротенберг (США), яка навчить розповідати історії через відео, пояснить особливості стажування на CNN та те, як продюсувати подкасти, працювати на радіо і стажуватися у редакції суспільного мовника штату Джорджія. Окрім досвіду в медіа, Єва також проводила лінгвістичні дослідження про міжкультурну комунікацію, кризові комунікації та історичну лінгвістику. Наразі Єва вивчає мовознавство в університеті Еморі, цікавиться діджитал-комунікаціями та аудіовиробництвом.
  2. Кевін Кленсі (США), оператор-постановник, який знімає репортажі з різних країн: від життя кримінальних банд у Сальвадорі до незаконного вилову риби в Сенегалі. Був нагороджений премією Едварда Мерроу. У минулому Кевін фрілансив для Vice, Netflix і CNN, а нині працює відеографом у виданні Newsy і створює документальний фільм про екологію.
  3. Браян Фіцпатрік (Канада), редактор OCCRP. Раніше працював редактором новин у канадській газеті National Post, публікувався в різних європейських та північноамериканських виданнях; у його фокусі – теми, пов'язані з парамілітаризмом та нарковійнами. Наразі Браян також виступає продюсером і сценаристом документального фільму про торгівлю кокаїном.
  4. Якуб Муцка (Чехія), який спеціалізується на повільній, академічній журналістиці і здобуває PhD ступінь у Карловому університеті в Празі. Раніше він працював на Чеському суспільному телебаченні та в онлайн медіа, а після цього заснував Atlas of Today's World – проєкт, який у форматі інтерактивних мап описує політичний та соціальний стан справ у різних країнах світу. 
  5. Джабін Бгатті (Німеччина), головна редакторка і засновниця організації Associated Reporters Abroad, яка допомагає знайти репортерів у всьому світі. Джабін понад 20 років працювала для друкованих медіа у США та за кордоном. Зокрема, вона писала для The Wall Street Journal, USA Today, The Washington Times, The Washington Post та Bloomberg. Вона мешкала у Польщі, Данії, Південній Кореї, Німеччині та Франції, а тому висвітлювала безліч проблем: від терактів до міжнародних антимонопольних питань.
  6. Емма Лейсі-Бордо (США), журналістка, спікерка і директорка з журналістських стандартів у CNN. Ще навчаючись у коледжі, Емма розпочала свою кар’єру в медіа як редакторка новин на радіо. Перш ніж займатися етичними питаннями, вона працювала редакторкою, репортеркою, дослідницею і продюсеркою в CNN. За понад десять років у медіа вона висвітлювала складні історії: від законів про зброю в США до сексуального насильства в університетських кампусах. Деякі з її робіт, зокрема, про людей, які борються за справедливість у корінних народах Америки, молодь, яка мігрувала в США, та реабілітацію ув'язнених чоловіків, відзначені нагородами.

Реєстрація: заповнити анкету можна за посиланням до 20 квітня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY