detector.media
06.04.2021 15:20
Поліна Лисенко презентувала Міжнародний центр протидії дезінформації (ВІДЕО)
Поліна Лисенко презентувала Міжнародний центр протидії дезінформації (ВІДЕО)
Центр буде протидіяти пропаганді, деструктивним дезінформаційним впливам та кампаніям, займатися недопущенням маніпуляцій громадською думкою.

Очільниця Міжнародного центру протидії дезінформації при РНБО Поліна Лисенко презентувала центр та його основні напрями роботи. Трансляція проводилась пресслужбою Офісу президента.

За словами Лисенко, центр буде протидіяти пропаганді, деструктивним дезінформаційним впливам та кампаніям, займатися недопущенням маніпуляцій громадською думкою.

У заході також взяли участь секретар РНБО Олексій Данілов, очільник Офісу президента Андрій Єрмак, заступник очільника Офісу президента Ігор Жовква та заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський.

Міжнародний центр протидії дезінформації на базі РНБО був створений рішенням Радбезу від 11 березня 2021 року.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у 2019 році отримала ступінь кандидата юридичних наук.

Спеціалізується на питаннях антикорупції, кримінальної юстиції та судової реформи. Працювала в Національному антикорупційному бюро України, Офісі Генерального прокурора та Департаменті інформаційної політики та зв’язків з громадськістю «Укрзалізниці». З 2020 року працювала в неурядовій організації «Офіс простих рішень та результатів», де відповідала за напрямок судової реформи.

Поліна Лисенко згадується в службовому листуванні НАБУ і посольства США, яке у жовтні 2020 року опублікував народний депутат Андрій Деркач.

У складі Мінкульту створено ще один орган – Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Очолила його Любов Цибульська, яка була керівницею групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіацентру. 31 березня було презентовано основні напрями та принципи роботи Центру. 

Скріншот відео: Офіс президента/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY