detector.media
06.04.2021 11:55
У Білорусі журналістку оштрафували через інтерв’ю телеканалу «Белсат»
У Білорусі журналістку оштрафували через інтерв’ю телеканалу «Белсат»
Незалежна журналістка Ольга Скребунова була оштрафована на 870 рублів через «незаконне виготовлення журналістської продукції».

У Білорусі cуд міста Могильов постановив оштрафувати журналістку Аліну Скребунову через інтерв'ю, яке вона дала польському телеканалу «Белсат» після обшуку в її квартирі. Про це повідомляє Tut.by.

Суддя Ольга Кравченко постановила оштрафувати Скребунову на 870 рублів через «незаконне виготовлення журналістської продукції». Журналістку судили заочно, адже вона перебуває за межами Білорусі. Повідомлення про штраф надійшло Скребуновій на електронну пошту.

Тільки в березні журналістка була оштрафована десять разів через «незаконне виготовлення журналістської продукції». Загальна сума штрафів склала 7540 рублів.

В інтерв’ю «Белсат», яке тривало близько хвилини, Скребунова розповіла про обшук, проведений міліцією у її квартирі 5 березня. Тоді у журналістки вилучили все обладнання: системний блок комп’ютера, два ноутбуки, дві відеокамери, телефони, флешки. Назва сюжету в програмі новин «Белсату» – «Переслідування журналістів у Могилеві».

У Білорусі тривають репресії проти журналістів та активістів, які відмовляються визнавати легітимність самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

9 серпня 2020 року в Білорусі відбулися вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, тоді як за даними опозиційних екзитполів перемогла опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська.

У різних містах країни відбулись акції протесту, які влада жорстоко придушила. Більшість розвинених країн Заходу та Україна не визнали офіційних результатів виборів у Білорусі та запровадили проти режиму Лукашенка санкції.

За даними ГО «Білоруська асоціація журналістів», в 2020 році у Білорусі журналістів затримували 479 раз. 97 разів журналісти відбували адміністративний арешт – загалом за ґратами вони провели 1200 днів. Фізично постраждали від дій силовиків 62 журналісти.

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY