detector.media
06.04.2021 08:27
Поліція відкрила провадження після погроз Мураєва журналісту Бутусову
Поліція відкрила провадження після погроз Мураєва журналісту Бутусову
Конфлікт стався після програми «Народ проти» на каналі «Україна 24».

Національна поліція України 5 квітня відкрила кримінальне провадження через погрози головному редактору «Цензора.нет» Юрію Бутусову.  

Бутусов 2 квітня повідомив про конфлікт з колишнім народним депутатом Євгеном Мураєвим, якого канал «Наш» називає «представником власника». Під час програми «Народ проти» на каналі «Україна 24» він назвав Мураєва «російським агентом та брехуном». «Коли він почав мене перебивати, я встав та підійшов до нього, щоб він був змушений відволіктися від потоку своєї брехні та зрозумів, що його антидержавні заклики не залишаться без відповіді», – розповів журналіст.

Головред «Цензора.нет» сказав, що після ефіру Мураєв разом зі своєю охороною (5-6 осіб) зайшов до гримерки та погрожував йому фізичною розправою. За словами Бутусова, Мураєв звернувся до нього зі словами: «Це мій телеканал! Ще раз таке зробиш, я тебе у...бу! Якби це не був мій телеканал, я б з тобою розібрався прямо тут!».

Поліція почала розслідування за заявою журналіста, провадження відкрили за ч. 1 ст. 345-1 (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна журналіста) Кримінального кодексу України. Правоохоронці додали, що вже допитали Бутусова та проводять слідчі дії, щоб встановити та перевірити обставини злочину.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY