detector.media
05.04.2021 20:51
«Партія Шарія» через ОАСК позивається до СБУ
«Партія Шарія» через ОАСК позивається до СБУ
СБУ відкрила провадження про підробку документів при перереєстрації партії.

Канцелярія Окружного адміністративного суду міста Києва зареєструвала позов політсили «Партія Шарія» до Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області. Про це повідомляється на сайті суду.

«Позивач просить суд визнати протиправним дії ГУ СБУ у м. Києві та Київській області щодо складення та надсилання до Міністерства юстиції України листа про порушення Партією Шарія українського законодавства. Зокрема, йдеться про оскарження листа №51/12-1601 від 4 березня 2021 року за підписом начальника Головного управління Олега Головаша. Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – йдеться в повідомленні.

6 лютого СБУ оголосила підозру проросійському блогеру та політику Анатолію Шарію за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) ККУ. Сам Шарій назвав справу проти нього «чистою політикою».

СБУ викликала Шарія на допит і після того, як він не з'явився, оголосила в державний розшук. 2 березня він з'явився в базі даних розшукуваних осіб.

11 березня Окружний адмінсуд Києва повідомив, що Мін'юст просить заборонити діяльність «Партії Шарія».

В СБУ відзначали, що «Партія Шарія» зареєстрована не на нього самого, а на людину з таким же прізвищем. Мешканець Дніпра Віктор Шарій заявляв, що отримав $500 за реєстрацію партії на своє ім'я. СБУ відкрила провадження про підробку документів при перереєстрації партії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY