detector.media
05.04.2021 20:18
Шкарлет заявив, що виграв суд проти Нацагентства із забезпечення якості освіти, яке знайшло у нього плагіат
Шкарлет заявив, що виграв суд проти Нацагентства із забезпечення якості освіти, яке знайшло у нього плагіат
За словами міністра, ОАСК дослідив матеріали справи та «визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело» у низці наукових робіт міністра.

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконними дії Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості освіти (НАЗЯВО), який встановив в наукових роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета плагіат. Про це заявив сам міністр у Telegram. 

За його словами, ОАСК дослідив матеріали справи та «визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело» у низці наукових робіт міністра.

«Як і обіцяв, у судовому порядку я захистив своє ім’я як науковця, який ніколи не займався плагіатом. А тому всіх своїх політичних опонентів, які намагалися на цьому побудувати цілу кампанію з дискредитації, щиро вітаю з очікуваним фіаско», — написав Шкарлет.

Міністр переконаний, що рішення про наявність чи відсутність плагіату в роботах українських вчених мають ухвалювати виключно уповноважені структури в межах чинного законодавства і тільки на підставі доведених фактів.

Варто зазначити, що Національне агентство із забезпечення якості освіти було створене Міністерством освіти.

Голова агентства Сергій Квіт у коментарі hromadske заявив, що перевірка робіт Шкарлета була «неупередженою, аполітичною і такою, що відповідає вимогам закону». Станом на 5 квітня копія рішення суду до Національного агентства не надходила. Остаточну крапку у цый справы зможет поставити Верховний Суд.

Нагадаємо, етичний комітет Нацагентства виявив плагіат у чотирьох наукових публікаціях міністра освіти та науки Сергія Шкарлета — запозичення без посилання на джерело. Наявність плагіату підтвердили також незалежні міжнародні експерти.

Міністр на це заявляв, що у нього є чимало запитань до Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зокрема й до складу комітету, методів і принципів його ухвалення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY