detector.media
04.04.2021 17:00
Білоруська газета «Народна воля» не змогла відновити вихід у друк через відмову московської друкарні
Білоруська газета «Народна воля» не змогла відновити вихід у друк через відмову московської друкарні
Газета мала відновити вихід 2 квітня. У Білорусі її відмовляються друкувати.

Білоруська газета «Народна воля» не змогла відновити вихід у друк через відмову московської друкарні. Про це повідомляється на сайті видання.

У Білорусі газету відмовилися друкувати, тому «Народна воля» уклала договір з московською друкарнею «Поліграфічний комплекс» та оплатила друк наперед. Але зрештою в послугах виданню відмовили.

Так, увечері 1 квітня, коли верстка підходила до завершення, з Росії надійшла інформація, що на друкарню натиснули «на дуже високому рівні». Через страх втратити друкарню її власники повернули гроші білоруському виданню.

До того з «Народною волею» скасувала договір інша російська друкарня – «Прайм Принт Масква».

У серпні 2020-го видавництво «Білоруський Будинок друку» припинило друкувати газету, тоді сказали, що «зламався верстат», але «полагодити» його так і не вдалося.

Газета також продовжує виходити в онлайн-форматі.

Газети «Народная воля», «БелГазета», «Комсомольская правда в Беларуси» і «Свободные новости плюс» публікували фото протестів у Білорусі. З кінця серпня 2020-го їх відмовляється друкувати державна друкарня «Білоруський будинок друку», газети також не поширюють по підписці й у роздріб державні «Белпочта» і «Белсоюзпечать». Ці видання не включені в передплатний каталог «Белпочта» на першу половину 2021 року.

Фото: rferl.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY