detector.media
02.04.2021 09:39
Шарій програв Фейгіну у литовському суді: він мусить вибачитись і сплатити 3 тисячі євро
Шарій програв Фейгіну у литовському суді: він мусить вибачитись і сплатити 3 тисячі євро
Також Фейгін заявив, що починає процедуру арешту дома Шарія в Іспанії.

Апеляційний суд у Литві задовольнив скаргу російського правозахисника Марка Фейгіна проти проросійського блогера та пропагандиста Анатолія Шарія. Про це Фейгін повідомив у Twitter.

«Трирічна епопея в литовському суді за моїм позовом до Шарія завершена. Суд апеляційної інстанції відмовив у скарзі виродку, а мою скаргу задовольнив. Виродок повинен на своєму YouTube-каналі вибачатися і заплатити мені 3 тисячі євро», – написав Фейгін.

Також Фейгін заявив, що починає процедуру арешту дому Шарія в Іспанії. 

13 липня 2017 року в ефірі радіостанції «Говорить Москва» Фейгін заявив, що Шарій проходить у справі про педофілію. Шарій зажадав від нього спростування, Фейгін відмовився, але пізніше таки спростував свою заяву. Російський суд зобов'язав Марка Фейгіна спростувати поширені ним відомості та стягнути з нього 66 тисяч рублів на покриття судових витрат.

16 лютого 2021 року СБУ оголосила Шарію підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Сам блогер вважає це рішення «чистою політикою».  

За даними Української правди, Печерський районний суд Києва дозволив затримати Анатолія Шарія для доставки його в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Зазначимо, що з 2012 року Шарій живе за межами України – після того як отримав у Литві політичний притулок ЄС, заявивши, що його переслідує режим Януковича нібито через розслідування щодо участі держустанов у наркобізнесі.

Зараз Шарій називає себе «медіаекспертом» та не любить, коли його звинувачують у проросійській пропаганді. Через те, що його назвали рупором «русского міра», у 2017 році він судився з «Детектором медіа», програвши суд.  

Хто такий Шарій – читайте в матеріалі Mediasapiens.

Скріншот відео: ФЕЙГИН LIVE/Youtube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY