detector.media
01.04.2021 09:31
«Сталась історична подія». Кіпіані повідомив, що Музей-архів преси отримає нове приміщення
«Сталась історична подія». Кіпіані повідомив, що Музей-архів преси отримає нове приміщення
За словами Вахтанга Кіпіані, згодом знадобиться допомога меценатів та волонтерів задля облаштування нового приміщення музею, в отриманні якого допомогла Оксана Маркарова.

Некомерційна просвітницька установа Музей-архів преси отримає нове приміщення. Про це у Facebook повідомив куратор установи Вахтанг Кіпіані.

«Музей-архів преси переїде. Понад сім років тому, за кілька днів до початку Майдану, на запрошення Оксани Маркарової (Посол України в США – Ред.) ми отримали дах над головою. Змогли розмістити колекцію періодики, книг, діаспоріани, самвидаву. Але місця стало мало, бо десятки тисяч книг і сотні тисяч інших паперових артефактів - це трохи і ще трошечки. Нове приміщення – це теж Поділ, і теж за грандіозної допомоги Оксани – воно буде в кілька разів більше за теперішнє. Це знову сотні коробок, ремонт, меблі, обладнання... Бюджет – це ви, добрі друзі Історичної Правди», – написав Кіпіані.

Кіпіані додав, що згодом знадобиться допомога меценатів та волонтерів задля облаштування нового приміщення музею. 

Музей відкритий у жовтні 2014 року, він існує на громадських засадах, його функціонування забезпечують волонтери. Поповнення колекції здійснюється за рахунок дарування музею підбірок періодичних видань приватними особами, а також закупівля видань коштом засновника та меценатів.

Ведеться робота щодо каталогізації колекції та її оцифровування. Колекція музею нараховує понад 30 тисяч найменувань газет і журналів. Має кількасот тисяч одиниць зберігання.

Фото: Вахтанг Кіпіані/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY