detector.media
31.03.2021 16:44
Бюджетна програма UATV та каналу «Дом» затверджена, вона становить 298,4 млн гривень – Островська
Бюджетна програма UATV та каналу «Дом» затверджена, вона становить 298,4 млн гривень – Островська
Жодних загроз фінансуванню мовників немає.

Генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська повідомила, що бюджетна програма телеканалів UATV та «Дом» вже затверджена у розмірі 298 млн 400 тис. гривень. Про це Островська повідомила у коментарі «Детектор Медіа».

«Це відкрита інформація, на ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» виділено кошти у розмірі 298 млн 400 тис. гривень. Це на канал «Дом» та UATV загалом», – зазначила Островська.

Таким чином, жодних загроз фінансуванню мовників немає.

12 березня «Детектор Медіа» стало відомо, що «Мультимедійна платформа іномовлення України», до складу якої входять державні телеканали UATV та «Дом», через незатвердження паспорту бюджетної програми не мали змоги виплачувати зарплати та здійснювати інші платежі.

У коментарі ДМ Юлія Островська підтвердила цю інформацію і зазначила, що ця ситуація пов’язана з переходом «Мультимедійна платформа іномовлення» у підпорядкування від Міністерства культури та інформаційної політики до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Як тільки цей процес завершиться і будуть підписані усі документи зможемо виплатити усі зарплати. Орієнтовно це станеться наступного тижня. І безумовно це лише формальність», – сказала Островська.

Нагадаємо, 20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

В Україні 1 березня 2020 року почав мовлення державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом». Він входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в склад якого також входить телеканал UATV).

«Дом» мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Головна мета каналу – інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

Фото: Телеканал Дом/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY