detector.media
29.03.2021 13:48
Радіо «Київ ФМ» у новому проєкті аналізуватиме пісні для ротації
Радіо «Київ ФМ» у новому проєкті аналізуватиме пісні для ротації
Радіо «Київ ФМ» запускає програму «Інкубатор», де радійники аналізуватимуть якість українських пісень.

Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

Упродовж програми експерти, які працюють з музичним контентом, прослуховуватимуть десять надіслених для ротації пісень і «розбиратимуть їх до кісточки». «Вони обговорюють, які плюси чи мінуси у композиції, чого не вистачає, на що звернути увагу. Можливо, у пісні немає так званого хука (те, що чіпляє слухача) або потрібно змінити аранжування, скоротити для ротації, зробити радіо-версію, щоб вона швидше «зайшла» тощо», – йдеться у повідомленні радіостанції. На думку експертів проєкту,  дуже часто українські музиканти не розуміють, що таке радіоформат і для чого він їм потрібен.

У програмі «Інкубатор» фактично «сліпе» прослуховування. Тобто учасники не знають, чия композиція звучить в ефірі. У кожному випуску проєкту звучатимуть пісні як  початківців, так і відомих виконавців та гуртів. На їх прикладі  ведучі хочуть показати як робляться радіо-хіти. А для молодих виконавців радіостанція надає можливість вийти в ефір.

«За кордоном у багатьох відомих виконавців є свої фокус-групи. І вони можуть багато разів переробляти якийсь трек, доки він не сподобається більшості з «піддослідних». Українські ж музиканти часто спираються тільки на думку свого найближчого оточення, яке не завжди буває об'єктивним», - йдеться у повідомленні  радіо «Київ ФМ».

Нагадаємо,  у лютому радіо «Київ ФМ» запустило проєкт про українську електронну музику.

Ілюстрація: пресслужба каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY